lørdag, december 30, 2006

Den første juleaften

Så oprandt Viktors første jul, og ih hvor har han hygget sig. Juledagene blev holdt i Hillerød, og selv om han ikke helt fanger hvad der foregår, synes han det er brand skægt med alle de mennesker, postyr og tjuhej.

Lille juleaften blev holdt hos farmor Janne og bedstefar Peter i selskab med faster Rikke, tante Mette og onkel Uffe. Mor Mette måtte desværre blive hjemme og skrive på sin opgave, men det var nu heller ikke fordi Viktor kom til at mangle opmærksomhed. Eller mad for den sags skyld - han fik onduleret to ordentlige endeskiver flûte og det meste af et stykke svinekam. Og så fik han lov til at blive længe oppe ved middagsbordet ;-)

Juleaften var vi hos hos farfar Thorkild og bedstemor Krista sammen med faster Rikke og Helsinge-familien, det vil siges Niels, Simone, Niklas og Ruben - og så selvfølgelig Mettemor, der forlod bøgerne en stund for at ære træ, gaver og julebord. Og selv om Viktor som sagt ikke helt forstår rationalet bag at slæbe et grantræ ind i stuen, pynte det og fylde gaver under (og hvem før egentlig det?), så syntes han i hvert fald det var spændende. Han var ikke ubetinget begejstret for at danse om juletræet, men det kan selvfølgelig skyldes at han var alt for spændt på sine gaver.

Og gaver var der nok af - og jeg skal forresten sige tusind tak til jer alle sammen fra Viktor. Han fik både masser af legetøj at lege med, og lækkert tøj at charme i. Og det sidste er bestemt ikke mindre vigtigt end det første for en modebevidst lille metromand som Viktor.

Første juledag tog Mette tilbage til København igen for at bure sig inde i sit studerekammer, og vi andre spændte livremmen ud for at kaste os over Krista og Thorkilds berømmelige julefrokost. Viktor viste sig som sædvanlig fra sin altspisende side: Der var godt nok ikke nogen af de tre slags sild der smagte ham, men både laks, de fire kødretter, ost og tærte røg ned med en fart så man skulle tro at han ikke havde fået noget at spise hele julen.

Og når han ikke gad sidde med ved bordet længere var der heldigvis andre børn (og faster Rikke) at lege med. Billedet er desværre lidt uskarpt, men til gengæld er motivet i top :-)

Det var så den jul. Viktor og undertegnede fik kørt alle vores pakker og nelliker tilbage til København anden jule dag. Vi nyder de sidste juledage sammen, mens mor sidder og sveder ned i siderne. Og nu vi er her, så vil vi alle tre ønske jer et rigtigt godt nytår!

1 Kommentarer:

Blogger Unknown skrev...

Det kan godt være, at Viktor ikke var ubetinget begejstret for at danse om juletræet, men det var hans fætter Ruben til gengæld! Det kan godt være, den 2½-årige knægt ikke har lært nogen tekster eller melodier endnu, men det var ret kært at høre ham gå med rundt og synge hjemmelavede melodier, primært på lyden "Ah" ;D

23 januar, 2007 23:40  

Tilføj en kommentar

<< Home