lørdag, november 04, 2006

Viktors madvaner - 9 måneder gammel

Det er længe siden vi har fortalt (på bloggen) om Viktors madvaner (jeg tror sidste gang var da Mette skrev om risengrød den 28. juni). Jer jeg omgås til dagligt har hørt op ad stolper og ned ad vægge om hvad Viktor går og spiser, men jeg synes også alle I andre skulle delagtiggøres i hans næringsveje, her klos op ad hans 9 måneders fødselsdag.

Den største nyhed er, at Viktor for omkring en uge siden holdt op med sin morgen-ammetår, der var den sidste ammetår der var tilbage. Så Viktor er nu definitivt holdt op med at amme. Til gengæld spiser han som en lille hest. En typisk dags-menu ser således ud:

06:00 3 dl majsvælling
09:00 1 portion risgrød (½ dl rismel og 2 dl vand)
12:00 ca 1 kartoffel, ½ gulerod og 1 kødbolle (ca 40 gram), plus 1 dl mælk
15:00 3 kvarte stykker rugbrød med leverpostej, smelteost og røget ørred, og ½ dl mælk
18:00 1½ portion majsgrød (3/4 dl majsmel, 3 dl vand)
19:00 2 dl vælling

Det ville altså være synd at sige at han spiser som en baby - han spiser nu som en lille dreng. Og i det omfang det kan lade sig gøre, og han kan holde sig vågen til det, får han også hvad han nu har lyst til at spise af vores aftensmad. For der er stort set ingen grænser for hvad han kan spise efterhånden.

Her har vi fanget viktor i en rugbrødssituation, hvor han selv har fået lov at styre tallerkenen. Knap så effektivt, men til gengæld væsentligt mere underholdene end når far bestyrer den. Og ja, han kan sagtens tage et stykke rugbrød og komme det i munden. Han har optrænet en helt særlig teknik til leverpostejen, hvor han klasker håndfladen ned i maden så den sidder fast, fører hånden op til munden og slikker rugbrødet af. Måske ikke lige efter Emmma Gad, men det er jo også derfor han spiser i køkkenet ;-)

1 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Jeg håber ved gud aldrig, at lille Viktor har ammet!

Det er fint nok, at han metroiseres lidt med lyserød sut og sådan noget, og jeg skal være en af de første til at modvirke stereotypisering af kønsroller, men én ting må jeg dog stå fast på (især i min egenskab af korrekturlæser og ordkløver): At amme er altså moderens (eller ammens) opgave, ikke barnets!

06 november, 2006 19:10  

Tilføj en kommentar

<< Home