torsdag, juli 27, 2006

Så fik han et navn

Der er rigtig mange der har spurgt, - flere gange (eftersom vi har vævet i svaret), så jeg vil lige svare på to ting her på bloggen:

Nej, Viktor skal nok ikke døbes. Jacob er ikke selv hverken døbt eller konfirmeret, så det passede som udgangspunkt ham bedst sådan. Jeg ville egentlig gerne have at han var med i folkekirkeklubben, men det bliver man ikke uden en masse dåbshurlumhej... så jeg dropper nok også ideen.

Inden man bliver ½ år skal man til gengæld have et navn. Sådan rigtigt.
Viktors forældre er som alid hurtigt ude, så allerede i går, 10 dage før deadline, fik han officielt papir på at han ikke bare hedder lillemanden, skatten, grynet, Viktorman (udtalt på jamaikansk), savlegøj eller alt-muligt-andet-gøj, men

Viktor Valentin Holten-Sørensen.

Så er det på plads, under hensyntagen til rytme, samt begge forældres familie/slægtsnavne:
Jeg har to efternavne: Holten (fra min mor) og Haagerup (fra min far), og Jacob et: Sørensen (fra faren).
Når Sørensen også skulle være med, ville det blive for mange efternavne med et Haagerup. Til gengæld har Viktor så fået "Valentin" som mellemnavn. Det har mange af Haagerup-mændende (inkl. min far) heddet...vistnok siden Viktors tipoldefar...og så synes vi også det er pænt. Holten er kortere, og går bedre sammen med andet, trestavelses efternavn.
"-Sen"-navne lyder bedst til sidst i navne, så dér står Sørensen. Da det lynhurtligt bare blev til Viktor Sørensen hos forsikring, læge etc, blev bindestregen indført. Der er således tale om et efternavn: Holten-Sørensen.
Ifølge den nye, liberale navnelov kan Viktor så selv gøre med det hvad han vil, når han bliver ældre...

Sådan! :-)

...og så følger der et billede med, fordi det er for kedeligt uden...

0 Kommentarer:

Send en kommentar

<< Home