mandag, februar 27, 2006

Indenlands, udenbys

Viktor er nu ikke længere en københavnersnude der aldrig har været vest for Storebælt. Næh nej, for på hans tre ugers fødselsdag tog han toget til Odense, for at fejre sin morfars 60-års fødselsdag. Efter et hurtigt overslag i hovedet giver det altså at Morfar er cirka 1040 gange så gammel som Viktor.

Morfar bor ellers på den jydske højderyg, men af hensyn til familiens geografiske spredning holdt han fødselsdagen hos sin lillebror i Odense. Det gavnede også festens alderspræsident, Viktors 90-årige oldemor fra Faaborg. Viktor har allerede en fin dyne, hvorpå der er syet en hjemmelavet knibling fra oldemors konfirmationskjole. Og til fødselsdagen fik han desuden overrakt hendes dåbsske fra 1915, til evig arv og eje.

Nå, nu var det jo hverken Viktor eller oldemor der var dagens hovedpersoner. I hvert fald ikke på papiret. Morfar Jens blev behørigt begavet og og vi alle bespist, med rejecocktail, oksesteg og både brun sovs og bernaisse sauce. Efter frokosten blev der stillet op til familiefoto i fire generationer, og efter en lang, lang dag i det fynske, kunne Viktro til sidst sætte sig til rette i IC3-toget mod København.

Vores lille skat er rigtig dygtig til at køre i tog, og tiltrækker sig megen opmærksomhed ved sin lidenhed. Men geg er sikker på at Viktor alligevel blev glad, da toget trak ind på perronen på Hovedbanegården. Nok er der fint på Fyn, og det er nok heller ikke sidste gang han bevæger sig Vest for Valby Bakke. Men mens ude er godt, er hjemme bedst. Dér kan man i hvert fald få lov til at spise, sove og få sine forældres udelte opmærksomhed. Lige så meget man har lyst.

2 Kommentarer:

Blogger Farfar skrev...

Fik Viktor brun sovs eller bernaise?
Vægtkurven tyder på det sidste.

Kærlig hilsen
Thorkild

27 februar, 2006 23:39  
Anonymous Anonym skrev...

I øvrigt bliver jeg jo nødt til at præcisere, at det umuligt kan have været Viktors *lidenhed* der har skaffet ham al den opmærksomhed undervejs - det *må* jo nødvendigvis være hans uimodståelige charme og skønhed ;)

02 marts, 2006 22:11  

Tilføj en kommentar

<< Home